Archeologische Opgraving

Bij een archeologische opgraving documenteren we de vindplaats en stellen we de vondsten ervan veilig.

Wat is een archeologische opgraving?

Wanneer vooronderzoek wijst op de aanwezigheid van een archeologische vindplaats en deze wordt bedreigd door de geplande werken, dan zal dit meestal door middel van een archeologische opgraving onderzocht worden. Via een vlakdekkende opgraving wordt het adviesgebied volledig onderzocht.

Wat gebeurt er bij een archeologische opgraving?

Bij een archeologische opgraving worden vrijwel alle archeologische sporen die we vinden onderzocht. D.w.z. dat alle sporen (grondverkleuringen) die geen duidelijk natuurlijke oorzaak hebben, worden opgetekend, gefotografeerd, bemonsterd en doorzocht op archeologische materialen, zoals aardewerk, houtresten, enz.… Alles wordt bijgehouden en indien nodig geconserveerd.

Wat gebeurt er na de archeologische opgraving?

Na de archeologische opgraving worden de terreinen vrijgegeven en kan de opdrachtgever verder met zijn geplande werken. Voor ons start dan een intensieve fase waarbij we al het gevonden materiaal en sporen oplijsten en indien nodig verder onderzoeken om uiteindelijk te komen tot een synthese van de opgraving. Eens dit achter de rug is, volgt als sluitstuk een eindrapport van de opgraving.

Heeft u nog vragen over het archeologische onderzoek? Bekijk de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u vrijblijvend voor een offerte.

 Veelgestelde vragen

Tevreden klanten aan het woord

Kom langs bij ons op kantoor

Lilsedijk 29H,

2340 Beerse (B)

Tel +32 (0)14 39 08 73

E-mail info@indar.be